Terrassi viimistlemine

Terrassi tõrvaõli viimistlus - woodoil.eeTerrassi viimistlemine – terrassid vajavad pidevat hooldamist, et tagada nende hea väljanägemine kui ka kestvus. Terrassi on soovitatav õlitada üks kord aastas – et tagada õlitatud pinna ilmastikukindlus ja tooni säilimine. Kas sajab vihma, lund või paistab soe suvepäike, puit koos viimistlusega peab sellele vastu pidama. Selleks otstarbeks ongi välja töötatud toode nimega Terrassi Tõrvaõli.

Terrassi Tõrvaõli on mõeldud kulumiskindlust nõudvatele puitpindadele nagu on seda trepid, terrassid ja aiamööbel. Lisaks kaitseb Terrassi Tõrvaõli puidu pinda niiskuse, hallituse ja mustuse eest.

Parim aeg terrassi hoolduseks jõlitamiseks on kevadel. Töödeldav terrass peab  olema kuiv ja puhas. Töö tegemiseks tuleb valida kuiv ja soe ilm ning jälgida, et ka öine temperatuur ei langeks alla +10°C.

Liiga kuuma päikesepaistega pole hea õlitada, sest siis kuivab õli liiga kiiresti ega jõua puitu imbuda.  Vältida tuleb tugevat tuult, vihma ja udu ning arvestada, et töödeldud pind jõuaks kuivada enne õhtuse kaste teket.

Terrassi Tõrvaõli sisaldab 20% männitõrva, mis annab puidule väga omapärase ja pruunika väljanägemise säilitades puidule omast struktuuri. Toodet puidule kandes imendub õli puidu sisse ja kuivades enam ei määri. Värskelt viimistletud pind lõhnab mõnda aega suitsuse männitõrva järgi.

Terrassi viimistlemine tõrvaõliga

Viimistletava puidu pind peab olema puhas ja kuiv (max niiskus 15%). Looduslikud puiduõlid nõuavad töödeldava pinna head alglihvi. Vanad laki- ja värvikihid tuleb eemaldada lihvimise teel. Lihvimine toimub puidusüü suunas ning viimane lihv tuleks teha vähemalt 150 karedusega liivapaberiga.

Ennem Terrassi Tõrvaõli puidule kandmist peab toodet korralikult seagama, et anuma põhja settinud tõrv uuesti üles segatud saaks, ja õli toon kogu viimistlemise jooksul ühtlane püsiks. Terrassi Tõrvaõli kantakse puidu pinnale õhukeste kihtidena. 30 minutit peale pinna viimistlemist tuleb puidult üleliigne õli, mis enam sisse ei imendu eemaldada,. Teine kiht kantakse puidule minimaalselt 24 tundi peale esimese kihi üleliigse õli eemaldamist. Sõltuvalt puidu kvaliteedist ja kasutustihedusest tuleks töödeldavaid pindu viimistleda 1-3 korda. Suuremat tähelepanu viimistlemisel tuleb osutada puidu otsapindadele.

Terrassi Tõrvaõli on võimalik toonida vastavalt soovile erinevate looduslike värvimuldadega ehk värvipigmentidega. Värvipigmente lisatakse õlile keskmiselt 5%. Toonitud õli kasutamisel tuleb suurt tähelepanu pöörata tootei segamisele kogu viimistlue vältel kuna pigment kipub kergesti anuma põhja sadestuma.

Viimistletud pinnad kuivavad keskmiselt ööpeava. Terrasside ja treppidde aktiivset kasutamist võiks siiski vältida ca 1 nädala jooksul peale viimistlemist. Soe ja tuuline ilm kiirendab oluliselt õli kuivamist.

Terrasssi hooldamine

Puitterrassi ei ole vaja hoolduseks lihvida. Vajadusel võib ainult suuremad plekid lihvkäsnaga töödelda. Kulumise korral kanna uus kiht Terrassi Tõrvaõli kulunud kohtadele. Iga hooldusõlitamine tugevdab puitu, täidab puidupoore sulgedes tee niiskusele ja mustusele. Viimistletud terrass vajab paari aasta pärast vähem hoolt, kui alguses.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga